T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / BAKLAN - Kavaklar- Beyelli Mehmet Altaş Ortaokulu

Tarihçe

 

 

 

 

 

 

Tarihsel Gelişim

  1970’li yıllarda binalar yapılarak Beyelli ve Kavaklar Köylerinde iki ayrı ilkokul olarak(Beyelli İlkokulu/Kavaklar İlkokulu)faaliyet gösterilmekteyken ilk ve ortaöğrenimin birleştirilmesi sonucunda bu okullar kapatılıp iki köyün öğrencileri bir süre Hadim İlköğretim Okulu’na taşımalı olarak gönderilmişlerdir.

  

2000 yılından önce Beyelli ve Kavaklar Köylerindeki öğrencilerimiz 4 yıl boyunca taşımalı olarak Hadim  İlköğretim Okulunda öğrenimlerini sürdürüyorlardı.

 

             2001-2002 eğitim- öğretim yılında Beyelli Kavaklar İlköğretim Okulu 100 öğrenciyle eğitime açılmıştır.Beyelli ve Kavaklar Köylerinde uygun bir bina olmaması nedeniyle 1. Kademe Beyelli Köyü’nde 2.Kademe Kavaklar Köyü’nde olmak üzere öğrenciler eğitime başladı.Ancak Beyelli Köyünde bulunan 1. Kademe okul binasının birleştirilmiş sınıf esasına göre düzenlenmiş olması eğitimi engellediğinden, sınıflar 5 ayrı sınıfa bölündü.Sınıflar yanlış bölündüğü için tekrar düzeltme yapıldı.

 

            2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Beyelli-Kavaklar İlköğretim Okulunda

1. Kademede (Beyelli Köyü) : 5 derslik, 1 öğretmenler odası

2. Kademede (Kavaklar Köyü) : 1 Fen Bilgisi-Matematik sınıfı, 1 Bilgisayar derslerinin işlendiği sınıf, 1 tane öğrencilerin ders çalışmaları ve kitap okumaları amacıyla kullanılan oda bulunmaktaydı.

 

2009-2010 eğitim öğretim yılında yeni modern binamıza taşındık

 

Dış cephe Bayraklı

 

KAVAKLAR BEYELLİ MEHMET ALTAŞ İLKOKULU - ORTAOKULU

       Okul binamız 4615 metrekare açık alan 623 metrekare kapalı alan içinde zemin artı iki katlı 12 derslikli, idare odaları, çok amaçlı salon, öğretmen odaları, kütüphane, arşiv, fen ve teknoloji laboratuarı, bilişim teknolojileri sınıfı, spor odası, rehberlik ve psikolojik danışmanlık odası ve toplantı odasının da mevcut olduğu birimlerden oluşmaktadır.

     Okulumuzun geriye kalan açık alanı bahçe olarak kullanılmakta olup bahçemiz beton ve toprak zemin olarak düzenlenmiştir. Bahçede futbol, voleybol ve basketbol sahaları mevcuttur.  Okulumunuz yanında çim saha bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda 2 adet tenis masası vardır.

     Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır. Elektrik, su şebekesi, kanalizasyon ve Fiber Optik internet bağlantısı bulunmaktadır. .

      Sınıflarımız ortalama 10 kişi civarında olup, yaklaşık olarak 110 öğrencimiz eğitim görmektedir. Öğrencilerimiz Kavaklar ve Beyelli mahallelerinde ikamet edip, okula yürüyerek gelip gitmektedir. Okulumuzda taşımalı eğitim uygulaması yoktur.

     Teknolojik imkanlar bakımından oldukça iyi seviyede olan okulumuzda her sınıfta Etkileşimli Tahta bulunmaktadır. Ayrıca 10 bilgisayardan oluşan bir bilişim teknolojileri sınıfımız mevcuttur. 2 Adet fotokopi makinesi, 1 adet yazıcımız vardır. Güvenlik amacıyla okulumuz 24 saat 8 kamera tarafından izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Mesai saatlerine güvenlik görevlimiz tarafından okulumuzun güvenliği sağlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.03.2015 - Güncelleme: 14.01.2019 13:30 - Görüntülenme: 822
  Beğen | 0  kişi beğendi