23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI

Mrt

Okulumuzda “Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası” etkinlikleri kapsamında Nevruz Bayramı kutlandı.

Okulun bahçesinde düzenlenen programda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler ve metinler okundu.

Nevruzun, Türk dünyasında Göktürkler’in Ergenekon’dan çıkışı ve 12 hayvanlı Türk takviminde yeni yılın başlangıcı olarak geçmişten bugüne kutlanmaya devam edilen, tabiat ile iç içe, kucak kucağa yaşayan, toprağı “ana” olarak vasıflandıran ve Türk’ün düşünce sisteminde “baharın gelişi müjdecisi” olarak kabul edilen bir bayram olduğu belirtildi.  Program öğretmenlerle birlikte örste demir dövme seremonisi ile başladı ve okul bahçesinde yakılan Nevruz ateşi ve ateşin üzerinden atlanarak Nevruz geleneklerinin yinelenmesi ile devam etti.

Mrt

Pamukkale Üniversitesinden okulumuza gelen Diş Hekimliği fakültesi öğrencileri diş sağlığının önemini, dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini çocuklara anlattı. Çocukların diş muayenelerini de yaparak öğrencilerle çeşitli etkinlikler düzenlediler.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Haz

Okulumuzda, Baklan ilçe itfaiyesinin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

May

Okul-Yazar buluşması projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte okulumuz öğrencileri tarafından daha önce okunan ''Suskun Harfler'' kitabının yazarı Barış ÜNLÜ,öğrencilerimiz ile kitap üstüne hoş bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sonrasında kitap okuma sınavında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi. Öğrencilerimizin kitapları kitabın yazarı tarafından imzalandı. Öğrencilerimiz ile söyleşi gerçekleştirmek için okulumuza gelen eğitimci-yazar Barış ÜNLÜ'ye ve projenin hazırlanmasında emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Hakan Aydın KIR'a teşekkür ederiz.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıldönümü öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrencilerin hazırladığı gösteriler, şiirler, yarışmalar ve oyunlarla kutlandı.

Nis

Floor Curlıng küçük kız ve küçük erkek takımlarımız Çanakkale'de düzenlenen grup müsabakalarında başarı sağlayarak Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.